Postanite dio naše vrtićke obitelji!


Mi smo prvi privatni dječji vrtić u Hrvatskoj, a naš dom je prekrasan grad Vinkovci. Vrtić već više od 20 godina pruža sigurnost, odgoj i obrazovanje djeci od 1. do 7. godine. Okruženje djece neprestano se nadopunjuje kvalitetnim sredstvima i materijalima koji potiču učenje i psiho-fizički razvoj djece, a obiteljska atmosfera vrtića pruža svoj djeci i roditeljima osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti.

Get Adobe Flash player

 

 

 

1.    PROJEKTI

 

U našem vrtiću obilježje provedbe planiranog godišnjeg plana i programa rada je projektni način rada. Samo odgojitelj koji zna SLUŠATI djecu i njihove potrebe i interese, može prepoznati određeni trenutak kao priliku za izvrsnu ideju i učenje djece. Poticaji koje odgojitelji isplaniraju  su samo uvod u raznoliku lepezu aktivnosti koje smišljaju djeca na svoj jedinstven, kreativan način. Mi odgojitelji smo tu da osluškujemo njihove potrebe, prepoznamo njihove interese i potaknemo njihovu želju za učenjem i stvaranjem. Usmjeravamo ih kako bi na što kvalitetniji način osvijestili već poznato te došli do novih spoznaja i razvili svoje sposobnosti kvalitetnog postavljanja i rješenja problema, kako bi ostvarili svoju kreativnost, samopouzdanje, maštovitost i inicijativu.

 

Zanimljivo je pratiti razvojni put djece, njihove interese i spoznajna dostignuća koja se očituju u njihovom svakodnevnom djelovanju!

 

 

 

„Ako činjenice predstavljaju sjemenke koje izrastaju u znanje i mudrost,

 

tada su emocije i osjeti plodna zemlja u kojoj te sjemenke rastu.

 

Godine ranog djetinjstva su vrijeme kada se priprema ta zemlja. Jednom kada se emocije razviju: smisao za lijepo, uzbuđenje novim i nepoznatim, osjećaj suosjećanja, žaljenja, obožavanja ili ljubavi – tek tada ćemo posegnuti za znanjem o uzroku naše emocionalne reakcije.

 

Kada jednom otkrijemo emocije – one traju.

 

Važnije je utabati put djetetu da ono poželi nešto saznati, nego ga staviti na dijetu bogatu činjenicama koje ono nije spremno usvojiti.“

 

 

 

Rachel Carson  („Smisao za čuđenje“ (1956.))

 

Copyright © 2019 Kolijevka  Rights Reserved.